Selanik Bere Modeli Yapımı

Kadın, erkek ve çocuk için rahatlıkla kullanabileceğiniz yeni bir bere modeli ve anlatımını paylaşıyoruz. Selanik örgü ile çalışıldığı için adına Selanik bere modeli denilen bu bereyi çok hızlı bir şekilde bitirip hemen kullanmaya başlayacaksınız.
Şalların örülmesinde kullanılan Angora iplerin iki kat yapılarak örülmesi ile elde edilmiş bir bere modelidir. İki katlı kullanılmasının nedeni de çok ince ipte Selanik örgü modelinin iyi durmamasıdır. Selanik beresi 7 numara şiş kullanılarak örülmüştür. Eğer bu şekilde kalın bir ip kullanıyorsanız yetişkin için toplamda 61, 63 ya da 65 ilmekle başlanması öngörülmüştür. Eğer ip ince ise 81, 83 ya da 85 ilmekle başlanmalıdır.

Selanik Bere Modeli Nasıl Örülür?
Model, berenin boğaz kısmından tepe kısmına kadar Selanik örgü ile örülmektedir. Tamamı ile ters örgü üzerinde ilerlemektedir. İlmeklerin muhakkak tek sayı olması gerekmektedir. Selanik örgüden kısaca bahsetmek gerekirse örgü 1 ilmek ör, diğer ilmeği örmüş gibi çıkar şeklinde gelişmektedir. Ön ve arka yüzde aynı şekilde örülmektedir.
Bu şekilde yetişkinler için 25 santim kadar, çocuklar için de 20-23 arası örebilirsiniz. Örgü sonunda düz bir dikdörtgen örgü parçası elde edildikten sonra tepesi için daraltma işlemine geçilmektedir. Daraltma için de düz örgü yapılmaktadır. Son olarak tepesi toplanıp dikilerek ister bu şekilde isterseniz tepesine ponpon dikerek kullanabilirsiniz.
Kaynak: https://youtu.be/lKFoRCfPWHM (Crochet Örgü Atölyesi)