Pet Şişeler Nasıl Değerlendirilir?

Pet şişeler, plastik familyasına dahil olan bir malzeme çeşididir. Plastikler de doğaya karışmadığı sürece çok yararlı ve geri dönüşümü mümkün olan doğada bozunmayan malzemelerdir. Bu yüzden doğaya karışmaları değil geri dönüşümlerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu sayede hem çevreyi korumak hem de kullanılan malzemelerin geri dönüşümünü sağlamak mümkün olur. Pet şişelerin kullanım amaçlarını ele alacak olursak;
1. Pet Şişelerden Dekoratif Bahçe Yapımı :


Pet şişeler doğayla uyum için de geri dönüşümü sağlanabilen malzemelerdir. Eğer evinizin etrafında bahçe yapabileceğiniz bir alan yoksa şişeleri kullanabilirsiniz. Çiçek ekimi ya da bitki yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Bu yöntemde şişeleri saksı biçiminde silindirik keserek içini toprak ile doldurursanız, istediğiniz bitkiyi ya da çiçeği ekebilirsiniz. Bu şişeleri de duvarlarınıza dekoratif bir biçimde uygulayabilirsiniz.
2. Pet Şişelerden Avize Yapımı :


Pet şişelerinizin geri dönüşümünü dekoratif bir şekilde de uygularsınız. Bu uygulama şekli hem evinizin havasını değiştirir hem de evinizi yeniler. Bunun için yapmanız gereken şey çok basittir. Kullandığınız ve evinizde biriktirdiğiniz pet şişelerin alt kısmını keseriz, ardından kesilen kısımları bir lambada yapıştırarak birleştiririz. Peşinden de boyayarak lambaderimize istediğimiz rengi ve deseni vermiş oluruz. Böylece hem geri dönüşümü sağlamış hem de evimize değişik bir hava katmış oluruz.
3. Pet Şişelerden Süpürge Yapımı :

Pet şişe evinizde temizlik malzemesi olarak da kullanılabilir. Bunun için de gerekli olan pet şişe ve makastır. Pet şişe alt kısımdan kesilir. Ardından kesilen kısım da ince uzun şeritler halinde kesilir. Delik kısmına da uzun bir sopa takılır ve süpürge olarak kullanılarak şişe geri dönüşümde kullanılmış olur.
4. Pet Şişe Kapaklarından Dekoratif Pano Tasırımı :


Şişelerin kendileri geri dönüşümde kullanıldığı gibi kapakları da kullanılabilir. Bunlar hem evinize değişik hava katar hem de evinizi dekore etmenize yardımcı olur. Bunun için de ilk olarak topladığınız şişe kapaklarını silikon ile boş bir tabloya ya da duvara yapıştırılır. Ardından istenilen renk veya desende boyanır. Böylece kapaklar da değerlendirilmiş olur.
5. Pet Şişeden ve Kaşıktan Lambader Yapımı :
Pet şişeler kesilmeden kullanılır. Plastik kaşıklar baş kısmından silikon yardımı ile yapıştırılır. Ardından içine lamba yerleştirilir ve dekoratif bir lambader hazırlanmış olur.

