Kaydırmalı İlmek ile Bere Yapımı

Bu konumda sizlere tüylü bir ponponu olan ve kaydırmalı ilmek tekniği ile örülen saç örgü modeli bere yapımını aktarmak istedim. Berenin videolu anlatımını da aşağıda bulacaksınız. Yapılışı, desenleri ve farklı örgü tekniklerinin uygulandığı herkesin beğenisini kazanacak yeni bir örgü bere çalışmasıdır.
Kaydırmalı ilmek kullanarak yapılan bere için 1 adet 100 g / 160 m Kartopu No1 iplik kullanılmıştır. Ren kodu da K1707’dir. Kaydırmalı ilmekli bere örmek için biri normal biri de misinalı iki şişe ihtiyaç duyulmaktadır. Normal şiş 5 numaradır, misinanın uzunluğu da 40 santimdir. Misinalı şiş berenin üst tarafının örülmesinde kullanılmaktadır.

Kaydırmalı İlmekle Bere Nasıl Örülür?
Şişe 92 ilmek atılarak başlanır. Kaydırmalı ilmek ile yapılan berenin alt kısmı farklı bir lastik örneği kullanılarak yapılmaktadır. Bu lastik, bir ters bir düz şeklindedir. Gelirken de düzler örülmemektedir. Videoda bu açıklamalı olarak anlatılmıştır. Videodaki lastik yapımını anlamadıysanız farklı lastik örneklerini de kullanabilirsiniz.
Kaydırmalı ilmek örneği 9 sırada tamamlanmaktadır. Lastikten sonra örneğin yapımına geçilmektedir. Tepe kısmı ilmekler azaltılarak örülmektedir. Tepe kısmı da örüldükten sonra ip kuyruk bırakılarak kesilip, ilmekler iğne üzerine toplanmaktadır. İğne ile tüm ilmekler toplandıktan sonra şapka ters çevrilir. Dıştaki ipler içe aktarılır. İçteki ip çekilmek suretiyle berenin tepesi toplanır ve ipe düğüm atılır. Tüylü popon da şapkanın tepesine berenin içinden dikilerek kaydırmalı ilmek örneği bere kullanılma hazır hale gelir.