İki Renkli Sıralı Tığ Oyası Yapımı

İki sıradan oluşan ve iki renkle örülen yeni sıralı tığ oyası modeli ile yazma kenarlarınıza güzel bir oya kazandıracaksınız.
Sıralı tığ oyasının ilk sırasında ipimizi tığ batısına sabitliyoruz. Bir zincir ve hemen ardından 1 örümcek çekiyoruz. Örümceği kapatırken biraz geniş kapatıp 4 zincir çekiyoruz ve bu geniş yuvaya kapatıyoruz. Bu 4 zincirleri toplamda 5 kez çekip aynı yuvaya kapatıyoruz. Devamında yine bir örümcek çekip tığ batısından 3 kutucuk atlayıp dördüncüye kapatıyoruz. Bu şekilde ilk motifimizi yapmış oluyoruz. Aynı motiflerden yazma kenarı boyunca örerek diğer sıranın yapımına geçiyoruz.

Yeni sıralı tığ oyası örneğinin ikinci sırasında farklı renkte bir ipe geçiyoruz. İlk sırada ördüğümüz 5 pimpirikli motifler arasında kalan ilk örümceğin iki kanadına ipimizi sabitliyoruz. Sekiz tane sık iğnesi yapıyoruz. Devamında gelen örümceğin iki kanadına da 8 sık iğnesi çalışıyoruz. Ardından 7 zincir çekip oyayı döndürerek yaptığımız ilk dolgunun tepesine kapatıyoruz. Oyanın tekrar ön yüzüne dönerek 7 kez 3 zincir çekip kapatarak bu 7 zinciri dolduruyoruz. Dört zincir çekip devamındaki ilk örümceğin iki kanadına girerek aynı işlem adımlarını yazma kenarı boyunca uyguluyoruz.
Evet, yeni sıralı tığ oyası yapımı bu iki sıradan oluşuyor. Altta paylaştığım videosunu da izleyerek oyayı daha kolay çözebilirsiniz.